Πέντε παραμυθένια κάστρα που θυμίζουν κάτι από Μεσαίωνα

Βλέποντας τα κάστρα στο μυαλό των περισσοτέρων έρχονται παραμύθια με δράκους ή σειρές του τύπου «Game of Thrones».

Τα κάστρα έχουν κάτι που σε μαγνητίζει, είναι ο τρόπος κατασκευής τους, είναι η ιστορία τους, ότι και να είναι σίγουρα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Κατά τον Μεσαίωνα, το κάστρο ήταν η οχυρωμένη κατασκευή, όπου χτιζόταν σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή από τους ευγενείς της εποχής, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν ως κατοικία τους.

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά παραμυθένια και no mainstream κάστρα της Ευρώπης και σας τα παρουσιάζουμε

Eilean Donan Castle, Highlands, Σκωτία

Το Eilean Donan καταστράφηκε από βομβαρδισμό στις αρχές του 18ου και αναστηλώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Πλέον γνωρίζει στιγμές αίγλης ως η κεντρική οικία της φατρίας των McRae. Πολυφωτογραφημένο, πολυχρησιμοποιημένο σε καρτ-ποστάλ και ταινίες.

Στο σημείο όπου τρεις λίμνες συναντώνται, θα απολαύστε τη μαγευτική θέα, ενώ σήμερα όλα τα σημεία του κάστρου είναι προσβάσιμα και υπόσχονται να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο.

Διαβάστε επίσης: Ρομαντικές αποδράσεις μια… ανάσα από την Αθήνα

Κάστρο Devin, Μπρατισλάβα

Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στη Σλοβακία, το Κάστρο Devin, αποτελεί πραγματικό σύμβολο της χώρας. Το φρούριο βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο, στη συμβολή του Δούναβη και Μοράβα.

Χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, έρχονται εδώ για να απολαύσουν μια βόλτα στο γραφικό περιβάλλον του κάστρου και να αγγίξουν την αρχαία ιστορία της Σλοβακίας.

The Hohenzollern, Γερμανία

Βρίσκεται στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στη νοτιοδυτική Γερμανία, στην κορυφή του όρους Hohenzollern. Η κατασκευή του σημερινού κάστρου ξεκίνησε το 1850.

Το κάστρο διαθέτει πολλά αρχιτεκτονικά στυλ. Υπάρχουν στοιχεία στρατιωτικής αρχιτεκτονικής που μπορεί να δει κανείς στην εντυπωσιακή πύλη του αετού, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε μια γεφυροπλάστιγγα που οδηγεί στην είσοδο του κάστρου.

Μέσα στο παλάτι υπάρχουν τρία κτίρια γοτθικής αναγέννησης. Λόγω της θέσης του, υπάρχει απίστευτη θέα από το κάστρο που εκτείνεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Palacio da Pena, Σίντρα, Πορτογαλία

Ξεχωρίζει για τα ζωηρά του χρώματα, χτισμένο το 1854, ψηλά πάνω στους λόφους της πόλης Σίντρα στην Πορτογαλία (απέχει περίπου 45 λεπτά με το τρένο από τη Λισαβώνα), το κάστρο που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα σε δάσος, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο της Πορτογαλικής Δημοκρατίας και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το είχε παραγγείλει το 1869, ο βασιλιάς Φερδινάνδος Β ‘ για να συναντά εκεί την ερωμένη του και πράγματι έγινε όπως το είχε φανταστεί.

Castelul Peles, Σινάια, Ρουμανία

Κρυμμένο στη βάση των ορεινών όγκων Μπουτσέτζι στη μικρή πόλη Σινάια της Ρουμανίας το κάστρο Πέλες σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Η κατασκευή του ανατέθηκε από τον βασιλιά Κάρολο Α’ το 1873 και ολοκληρώθηκε το 1883.

Αν και δεν είναι τόσο διάσημο όσο το Κάστρο Μπραν, γνωστό και ως το «Σπίτι του Δράκουλα», που βρίσκεται περίπου 50 χλμ μακριά, το πολύχρωμο Πέλες είναι ένας ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός.

Κάθε ένα από τα 160 δωμάτια του κάστρου είναι διακοσμημένα με δερμάτινες ταπετσαρίες και γερμανικά βιτρό στα παράθυρα.