Πανσέληνος της Φράουλας: Πού θα απολαύσετε το ολόγιομο φεγγάρι

Όσοι κοιτάξουν τον ουρανό το βράδυ της 14ης Ιουνίου θα αντικρίσουν το φεγγάρι σε όλο του το μεγαλείο, καθώς η πρώτη υπερπανσέληνος, η «Πανσέληνος της Φράουλας» αναμένεται σήμερα.

Η πρώτη υπερπανσέληνος της χρονιάς έρχεται την Τρίτη 14 Ιουνίου, ενώ είναι μία από τις συνολικά τρεις φετινές πανσελήνους και θα μας χαρίσει ένα μοναδικό θέαμα.

Η πανσέληνος θα συμπέσει με την κοντινότερη προσέγγιση της Σελήνης στη Γη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το φεγγάρι να φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερο και φωτεινότερο από ό,τι συνήθως.

Συνεπώς, την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος, δύει ο Ήλιος. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί καλλιτέχνες, όπως ποιητές και τραγουδοποιοί έχουν εμπνευστεί κατά καιρούς από τη μαγική θέα που προσφέρει το φεγγάρι σε αυτή του τη φάση.

Για εσάς λοιπόν, που βρίσκεστε στην Αθήνα και θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τον νυχτερινό ουρανό, σας παρουσιάζουμε ορισμένα σημεία στην Αττική για να απολαύσετε το ολόγιομο φεγγάρι.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος καταλαμβάνει το 85% της συνολικής έκτασης του ΚΠΙΣΝ και αποτελεί τον μεγαλύτερο δημόσιο μεσογειακό κήπο στον κόσμο.

Περπατήστε σε 210 κατάφυτα στρέμματα στο και ανεβείτε στο πιο ψηλό σημείο για να δείτε την πανσέληνο και να πραγματοποιήσετε μια όμορφη ρομαντική βόλτα. Το πάρκο είναι ανοιχτό μέχρι τις 2 το πρωί.

Ακρόπολη και Μουσείο Ακρόπολης

Την Κυριακή 22 Αυγούστου το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοικτό έως τις 10 το βράδυ ώστε να απολαύσουν οι επισκέπτες την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Ανοικτό θα είναι επίσης και το εστιατόριο του 2ου ορόφου. Αν ωστόσο, θέλετε να απολαύσετε το φεγγάρι σε ένα πιο ήσυχο μέρος και να ρεμβάσετε ανενόχλητοι, ανεβείτε στην Ακρόπολη και θα αποζημιωθείτε πλήρως.

Ναός του Ποσειδώνα (Σούνιο)

Όσοι βρεθούν στο Σούνιο το βράδυ της Κυριακή θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Αποτελεί ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο σε κάθε πανσέληνο του Αυγούστου.

Εξάλλου, ο ναός του Ποσειδώνα εκπέμπει την πιο ιδιαίτερη ενέργεια που θα συναντήσεις ποτέ σε αρχαιολογικό χώρο και σε συνδυασμό με το σημερινό λαμπερό φεγγάρι δημιουργεί ένα ειδυλλιακό σκηνικό!

Λυκαβηττός

Εδώ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αποτελεί σημείο αναφοράς σε κάθε πανσέληνο, ενώ κάθε φορά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

Με ύψος 277 μέτρα αποτελεί τον πιο ψηλό λόφο της Αθήνας και το τέλειο σημείο για να φωτογραφίσετε το φεγγάρι και την Ακρόπολη μαζί και να κάνετε τη βόλτα σας.

Διαβάστε ακόμη: Γαλάζιες σημαίες 2022: Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες στην Ελλάδα