Γιατί πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε τον κανόνα των 20 δευτερολέπτων;

Εφαρμόζοντας τον κανόνα των 20 δευτερολέπτων μπορούμε να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα όρασης, δεδομένου ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιτάσσει να περνάμε καθημερινά όλο και περισσότερες ώρες μπροστά από μία οθόνη, είτε αυτή είναι υπολογιστή, είτε smartphone.

Εν έτει 2022 και το κινητό μας τηλέφωνο έχει γίνει προέκταση του χεριού μας, ανά τακτικά χρονικά διαστήματα θα τσεκάρουμε τα προφίλ μας στα social media, θα δούμε τα emails, ειδοποιήσεις ειδήσεων ή θα κάνουμε scroll στο Instagram.

Έρευνες δείχνουν ότι περνάμε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το ελάχιστο να είναι οι δύο ώρες. Μάλιστα άλλες έρευνες υποστηρίζουν ότι ξοδεύουμε 145 λεπτά καθημερινά, στα social media.

Oι ειδικοί κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η εξάρτησή μας με το κινητό τηλέφωνο, ευρύτερα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΥΓΕΙΑ&ΟΜΟΡΦΙΑ

Η κυριότερη συνέπεια όσον αφορά την υγεία εναπόκειται στο γεγονός ότι η πολλή αλληλεπίδραση με μια οθόνη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε προβλήματα στην όραση.

Η δεύτερη συχνότερη αιτία που οδηγεί νεαρά υγιή άτομα να επισκεφθούν τον οφθαλμίατρο είναι τα προβλήματα από τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Άνθρωποι που χρησιμοποιούν για πάρα πολλές ώρες την ημέρα ηλεκτρονικούς υπολογιστές παρουσιάζουν δυσκολία στην όραση, ενώ το δεύτερο πρόβλημα που προκαλείται αφορά στα δάκτυλα και τους μυς του βραχίονα στα χέρια από την επαναληπτική κίνηση των δακτύλων.

Ποιος είναι λοιπόν ο κανόνας των 20 δευτερολέπτων και γιατί πρέπει να ξεκινήσετε να τον εφαρμόζετε άμεσα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας τρόπος να για προστατεύσει κάποιος τα μάτια του, είναι κάθε 20 λεπτά να κοιτάζει ένα αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου έξι μέτρα για 20 δευτερόλεπτα.

Έτσι, εφαρμόζοντας τον κανόνα των 20 δευτερολέπτων το μάτι ξεκουράζεται αρκετά και δεν καταπονείται από την πολύωρη ενασχόληση με μια οθόνη υπολογιστή και όχι μόνο…

Διαβάστε ακόμη: Οι δερματολόγοι μίλησαν: Aυτές είναι οι τροφές για λαμπερή επιδερμίδα