Γιατί οι παντρεμένες γυναίκες έχουν περισσότερα χρήματα; #έρευνα

Πιο μορφωμένες και με περισσότερα χρήματα είναι οι παντρεμένες γυναίκες από τις ανύπαντρες σε σύγκριση με τρεις δεκαετίες πριν, όπως αποτυπώνουν τα ευρήματα αμερικανικής έρευνας.

Η εν λόγω έρευνα έρχεται για να αποκαλύψει ποιοι βγάζουν περισσότερα χρήματα, Όσοι δηλαδή παντρεύονται ή όσοι μένουν μόνοι;

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την έρευνα “Pew Research Center” τα στοιχεία της οποίας παραθέτει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, όπου αναφέρε ότι το να είναι κανείς single αυτό κοστίζει στην τσέπη του.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τι έδειξε η έρευνα

Ειδικότερα, οι παντρεμένες Αμερικανίδες είχαν απολαβές 40.000 δολάρια κατά μέσο όρο το 2019, 13.100 δολάρια περισσότερα από τις απολαβές τους το 1990, σύμφωνα με τη μελέτη του Pew Research Center.

Ωστόσο, το μέσο εισόδημα για τις ανύπαντρες γυναίκες, οι οποίες το 1990 ξεπερνούσαν τον μισθό των συζύγων τους, παρέμεινε στάσιμο στα περίπου 32.300 δολάρια.

«Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο αυξανόμενο μερίδιο των μητέρων που έχουν εισέλθει στο εργατικό δυναμικό από το 1990», αναφέρει η μελέτη.

Ακόμα, το μέσο ετήσιο εισόδημα των ανύπαντρων ανδρών το 2019 ήταν 35.600 δολάρια, ενώ αντίθετα, οι παντρεμένοι άνδρες εμφάνισαν εισόδημα 57.000 δολαρίων.

Σύμφωνα τους συντάκτες της έρευνας, όσοι άνθρωποι δεν έχουν ταίρι λαμβάνουν μικρότερο εισόδημα, καθώς «είναι λιγότερο πιθανό να εργάζονται ή αν είναι οικονομικά ανεξάρτητοι».

Την ίδια ώρα, το 73% των ανδρών χωρίς ταίρι απασχολείται σε κάποια θέση εργασίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους άνδρες με σύζυγο ή σύντροφο αγγίζει το 91%.

Δεν ισχύει ωστόσο, το ίδιο για τις γυναίκες, δηλαδή το 2019 εργάστηκε το 77% των single γυναικών ενώ το ποσοστό των δεσμευμένων γυναικών που εργάστηκε ήταν μόλις 74% .

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό, όσοι είναι μόνοι στη ζωή έχουν χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο και είναι πιο πιθανό να ζουν στην ίδια κατοικία με τους γονείς τους.

Συνεπώς, το ετήσιο εισόδημα των singles εμφανίζεται χαμηλότερο από αυτό των παντρεμένων.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς είναι το πιο παράξενο ξενοδοχείο στον κόσμο

Γαλάζιες σημαίες 2022: Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες στην Ελλάδα