Αυτό το καλοκαίρι δοκίμασε να κάνεις ράφτινγκ στα ελληνικά ποτάμια

Εάν είσαι λάτρης των extreme sports και του ραφτινγκ, ξεκίνα το αγαπημένο σου άθλημα στα ποτάμια της Ελλάδας τα οποία προσφέρονται για να απολαύσετε το ράφτινγκ ή το κανό.

Γράφει η Ηλέκτρα Σπανού

Το ράφτινγκ είναι μία υπαίθρια δραστηριότητα αναψυχής η οποία περιλαμβάνει την κατάβαση ενός ποταμού με φουσκωτή βάρκα.

Ο ήχος του νερού που κυλάει, το καταπράσινο τοπίο με τα κάθε λογής δέντρα, και εσένα που έρχεσαι κοντά στη φύση, ανεβάζουν την αδρεναλίνη μετατρέποντας το ραφτινγκ σε ένα μαγικό χόμπυ.

Η ομάδα του Womanblog.gr σας παρουσιάζει μερικά ποτάμια για να ξεκινήσετε άμεσα το άθλημα!

Βοϊδομάτης

Ένα από τα πιο εύκολα για ράφτινγκ ποτάμια, ιδανικό για αρχάριους. Από τους πιο καθαρούς ποταμούς στην Ευρώπη και μέσα σ’ ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς.

Η κλασσική διαδρομή αρχίζει από τη γέφυρα Αρίστης- Παπίγκου, ακολουθεί μια καταπράσινη διαδρομή στο φαράγγι του Βοϊδομάτη και καταλήγει στην έξοδο του φαραγγιού, στη γέφυρα της Κλειδωνιάς.

Πηνειός

Οι πηγές του βρίσκονται στην Πίνδο, το συνολικό μήκος του είναι 205 χλμ. Τι καλύτερο από το ραφτινγκ στην Κοιλάδα Τεμπών!

Μία διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς σε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία της χώρας.

Διακρίνεται για την πλούσια βλάστηση και αιωνόβια πλατάνια, όπου βρίσκουν καταφύγιο σταχτοτσικνιάδες, ερωδιοί, φλαμίνγκο, κορμοράνο.

Αλιάκμονας

Είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος.

Ο ποταμός σχηματίζει ένα εκτεταμένο Δέλτα που φτάνει τα 40.000 στρέμματα, πολύ μικρότερο από το Δέλτα του Αξιού (220.000 στρέμματα).

Αιτία το μεγάλο φράγμα που κατασκευάστηκε και κατακρατεί μεγάλο μέρος των φερτών υλών.

Μια όμορφη διαδρομή ραφτινγκ που θα σας μείνει αξέχαστη, καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε  το πανέμορφο τοπίο με την πλούσια βλάστηση και τους μετεωριτικούς βράχους.

Δείτε τα σπάνια πουλιά που υπάρχουν στην περιοχή, όπως είναι οι Μαυροπελαργοί και ο Σταχτοτσικνιάς από την οικογένεια των Ερωδιών, οι Κορμοράνοι και πολλές αγριόπαπιες.

Νέστος

Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδας, το ποτάμι είναι πολύ ασφαλές, ρηχό και ήσυχο, ιδανικό για εναλλακτικές δραστηριότητες.

Η διαδρομή του ραφτινγκ στον Νέστο, περίπου 9 χιλιομέτρων , είναι εύκολη και ιδανική για αρχάριους.

Ωστόσο έχει κυματισμούς, έντονες στροφές και περάσματα 2ου – 3ου βαθμού.

Η δραστηριότητα  πραγματοποιείται από το φράγμα της Πλατανόβρυσης ως την έξοδο μας μετά τη σιδηροδρομική γέφυρα στο Παρανέστι Δράμας.

Στη μέση της διαδρομής μπορείτε να κάνετε στάση για ξεκούραση και βουτιές, στα πιο ήρεμα σημεία του ποταμού.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Εικόνες από το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Πελοποννήσου

Αχελώος

Είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας με ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Οι απόκρημνες όχθες είναι δενδροσκέπαστες καθώς και πολλά σημεία μέσα στο ποτάμι.

Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή 220 χιλιομέτρων, εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος.

Μια διαδρομή ραφτινγκ με περάσματα 2ου – 3ου βαθμού δυσκολίας μπορεί να ξεκινά στο φράγμα της Μεσοχώρας και να καταλήγει στο χωριό Τέρπνα.

​Το τοπίο είναι μαγευτικό, εναέρια γεφύρια, κρυφά περάσματα και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό.

Διαβάστε ακόμη: Πάμε διακοπές; Πώς η οργάνωση ταξιδιού επηρεάζει τη ψυχική υγεία