Τα πιο ανθεκτικά φυτά για να στολίσετε το μπάνιο σας

Συχνά παραμελούμε τη διακόσμηση στο μπάνιο μας, θεωρώντας ότι κανένα φυτό δεν μπορεί να αντέξει την υψηλή υγρασία, τις χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που επικρατούν στους υπόλοιπους χώρους, όπως και τον μέτριο φωτισμό.

Πρώτο μου άρθρο στο Womanblog.gr και δεν θα μπορούσα να μην σας δώσω λύσεις για το ποια φυτά μπορείτε, χωρίς φόβο να τοποθετήσετε στο μπάνιο σας.

Θέλετε να δώσετε μια ιδιαίτερη πινελιά στο μπάνιο η οποία αυτομάτως, θα ζωντανέψει τον χώρο χωρίς ιδιαίτερο κόστος;

Ένα όμορφο φυτό είναι η λύση καθώς θα φωτίσει τον χώρο σας, προσφέροντάς σας ηρεμία και θετική ενέργεια.

Το μπάνιο είναι το δωμάτιο του σπιτιού με τον λιγότερο φωτισμό και την περισσότερη υγρασία γι’ αυτό θα επιλέξουμε ανθεκτικά σε τέτοιες συνθήκες φυτά, εσωτερικού χώρου.

Mε ρωτάτε συχνά σε συζητήσεις για το τι να διαλέξετε, για αυτό λοιπόν σας τα αποκαλύπτω…

1. Ζάμια

Αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή φυτού. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική και παρά τον χαμηλό φωτισμό παραμένει πράσινη και γυαλιστερή.

Ποτίζετε περίπου μια φορά τον μήνα χωρίς να μουσκέψετε πολύ το χώμα της αλλά και να την ξεχάσετε λίγο καιρό, επιβιώνει χωρίς προβλήματα. Το πολύ νερό δημιουργεί σάπισμα και κιτρίνισμα των φύλλων.

2. Κισσός

Ένα όμορφο φυτό με εντυπωσιακό φύλλωμα το οποίο παρατηρείται να κοσμεί τους εσωτερικούς χώρους τα τελευταία χρόνια. Ποτίζετε ανά 3-5 ημέρες, όταν βλέπετε να χάνετε η υγρασία της γλάστρας.

3. Σανσεβιέρα

Η σανσεβιέρα είναι ένα αρκετά ανθεκτικό φυτό. Επιβιώνει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και παράλληλα φιλτράρει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ποτίσματος, ειδικά σε ένα υγρό περιβάλλον. Χρειάζεται λίγο νερό όταν έχει στεγνώσει εντελώς.

 

4. Χλωρόφυτο

Ακόμη και αν δεν διαθέτει κάποια διαθέσιμη επιφάνεια το μπάνιο σας, υπάρχει λύση! Το συγκεκριμένο φυτό είναι ιδανικό σε κρεμαστή γλάστρα, χαρίζοντας στυλ στο μπάνιο σας. Ανήκει και αυτό στα είδη που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, διαθέτοντας εντυπωσιακό και πλούσιο φύλλωμα.

5. Μπαμπού

Για να δώσετε την απόλυτη τροπική πινελιά, επιλέξτε να τοποθετήσετε μπαμπού στο μπάνιο σας. Το βάζετε σε ένα βάζο με 2 εκατοστά περίπου νερό, το οποίο φροντίζετε να το ανανεώνετε κάθε εβδομάδα. Αυτό το φυτό έχει ιδιαίτερη, εξωτική ομορφιά και είναι σύμβολο καλής τύχης σύμφωνα με το Feng Shui.

Συμβουλή! Με ένα υγρό πανάκι, να καθαρίζετε την επιφάνεια των φύλλων τους από πιθανή σκόνη ώστε να αναπνέει σωστά το φυτό σας

Νικολέτα Καλυβιώτη

Ως Tεχνολόγος - Γεωπόνος, πάθος μου είναι η διακόσμηση με φυτά, η ύπαρξη των οποίων βελτιώνει τη ζωή μας μέσα, γύρω και έξω από το σπίτι μας. Μέσα από τη γνώση και την αγάπη μου για τα φυτά σε βάζω στον κόσμο του «πρασίνου».