Οικονομικά φυτά για γάμο που θα μείνουν αξέχαστα στους καλεσμένους σας

Φαντάζομαι, πώς όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι φέτος καταγράφεται «ρεκόρ» γάμων και δεδομένων των συνθηκών αρκετός κόσμος ψάχνει πιο οικονομικές επιλογές για να στολίσει τα τραπέζια του γάμου με φυτά που δεν θα υστερούν σε design.

Ένας όμορφος και πρωτότυπος γαμήλιος στολισμός πάντα τραβά τα βλέμματα, για αυτό λοιπόν σήμερα σας παρουσιάζω μια ασφαλή επιλογή για το γάμο σας, όπως το γλαστρικό φυτό.

Ένα φυσικό «κόσμημα» για το τραπέζι το οποίο μπορούν να πάρουν οι καλεσμένοι σας ως αναμνηστικό και να το διατηρήσουν για μήνες ή ακόμη και χρόνια.

Τις γλάστρες μπορείτε να τις ντύσετε είτε με λινάτσα, δαντέλα ή τούλι και διάφορα άλλα εντυπωσιακά υφάσματα, είτε να τις τοποθετήσετε μέσα σε ιδιαίτερες πήλινες γλάστρες.

Παρακάτω συγκέντρωσα για εσάς κάποιες προτάσεις φυτών που πιστεύω θα σας φανούν χρήσιμες, ιδίως αν βρίσκεστε σε δίλημμα.

1. Γυψοφίλη

Είναι ένα φυτό που όλοι μας έχουμε δει σε στολισμούς και ανθοδέσμες αλλά σπάνια σε γλαστράκι διακόσμησης. Το σχήμα είναι μια ομοιόμορφη μπάλα με μικρά ανθάκια να την καλύπτουν. Μπορείτε να επιλέξετε με λευκά, ροζ ή λιλά άνθη αν και το λευκό κάνει το φυτό πιο εντυπωσιακό.

2. Καλαγχόη

Η Καλαγχόη ανήκει στα εντυπωσιακά παχύφυτα με πλούσια ανθοφορία. Τα άνθη της τα συναντάμε σε ποικίλα, έντονα χρώματα αλλά και λευκά.

Είναι ένα φυτό που φαίνεται να το αγαπούν οι περισσότεροι προφανώς για τους παραπάνω λόγους σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητά του.

3. Βασιλικός

Κλασικός και διαχρονικός…Έχει αρκετά είδη αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει ο ψιλόφυλλος βασιλικός που σχηματίζει μια πανέμορφη μπαλίτσα.

Εκτός από την όμορφη εικόνα του, θα χαρίσει σε όλους απλόχερα και το δροσερό, καλοκαιρινό άρωμά του.

4. Αρωματικά φυτά

Αυτή είναι μια ιδιαίτερη επιλογή που μυρίζει Ελλάδα! Κάποια από αυτά είναι η λεβάντα, η μέντα, ο δυόσμος, το θυμάρι, η ρίγανη, το δενδρολίβανο, η αρμπαρόριζα κ.α.

Μπορείτε να βάλετε είτε ποικίλα είδη μαζί σε μικρά γλαστράκια, πάνω σε ένα δίσκο ή σε ένα κομμάτι ξύλου, είτε διάφορα είδη σε κάθε τραπέζι μεμονωμένα σε πιο μεγάλη γλάστρα.

 

Ότι κι αν επιλέξετε, θα αρέσει καθώς τα τελευταία χρόνια είναι άκρως περιζήτητα.

5. Κάλλα

Δεν ανήκει στις πολύ οικονομικές επιλογές αλλά σίγουρα θα μαγνητίσει τα βλέμματα όλων!

Είναι ένας πανέμορφος κρίνος με υπέροχα, σατέν άνθη που συναντάται σε ποικιλία χρωμάτων.

Όποιο χρώμα και να επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα καλαίσθητο και θα αφήσει τους καλεσμένους σας με μια γλυκιά ανάμνηση.

Νικολέτα Καλυβιώτη

Ως Tεχνολόγος - Γεωπόνος, πάθος μου είναι η διακόσμηση με φυτά, η ύπαρξη των οποίων βελτιώνει τη ζωή μας μέσα, γύρω και έξω από το σπίτι μας. Μέσα από τη γνώση και την αγάπη μου για τα φυτά σε βάζω στον κόσμο του «πρασίνου».