Απλά tips για να έχετε πάντα περιποιημένα νύχια

Πολλές φορές παραπονιόμαστε ότι τα νύχια μας δεν φαίνονται ωραία και περιποιημένα, ειδικά μάλιστα εάν ασχολούμαστε με δουλειές σπιτιού που ως γνωστόν κάνουν τα νύχια μας ακόμη πιο εύθραυστα.

Μάλιστα, η καθημερινότητά μας είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε με τα νύχια μας όσο θα θέλαμε, παρ’ όλα αυτά σας έχω τη λύση!

Με τις παρακάτω συμβουλές θα δείτε σημαντική διαφορά στα νύχια σας, καθώς θα φαίνονται πάντα προσεγμένα και υγιή.

Για να δούμε όμως αναλυτικά τα 7 «χρυσά» tips:

1) Διατήρησε τα νύχια σου καθαρά

Μετά από κάθε μανικιούρ και αφαίρεση χρώματος, κάνε απαλό μασάζ με τα δάκτυλα σου και χρησιμοποίησε σαπούνι και νερό, για να επανέλθει η φυσικότητα του νυχιού.

2) Κόψε τα νύχια σου πιο συχνά

Δεν πρέπει να παραμελείς το κόψιμο των νυχιών σου. Ανάλογα με το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα νύχια σου φρόντισε να τα κρατάς σε ένα σταθερό και βολικό για εσένα, μήκος.

3) Όσο και αν θες… μην πειράζεις τα πετσάκια!

Δεν είσαι η μόνη, το ξέρω! Αλλά το να πειράζουμε συνεχώς τα πετσάκια μόνο κακό μπορούμε να προκαλέσουμε. Άσε τα πετσάκια στην ησυχία τους. Δεν χρειάζεται λοιπόν να τα πειράζεις συνέχεια! Είναι εκεί για κάποιο λόγο όπως για μας προστατεύσουν από τα μικρόβια που ενδεχομέως να εισέλθουν στον οργανισμό μας μέσω των νυχιών.

4) Μην ξεχνάς τη βάση

Όσο βαρετό και να σου ακούγεται πάντα πρέπει να περνάς βάση στα νύχια σου, είτε τα βάφεις με απαλό χρώμα είτε με πιο έντονο. Η βάση προστατεύει από τη χρωστική του βερνικιού και έτσι αποφεύγονται οι χρωματισμοί του φυσικού νυχιού.

5) Βάλε Top Coat για να αποφύγεις τα ξεφλουδίσματα

Το γνωστό σε όλους μας γυαλιστικο (top coat) κάνει τρομερή δουλειά όταν χρησιμοποιηθει σωστά. Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια παραμένουν λαμπερά, ενώ αποφεύγονται τα ξεφλούδισματα.

6) Κάνε τα γάντια σύμμαχό σου

Τι πιο σημαντικό από το να φοράμε γάντια στις δουλειές του σπιτιού; Έτσι, θα αποφύγουμε να χαλάσουμε τα νύχια μας και θα τα προστατεύσουμε από τυχόν δυνατά καθαριστικά και περαιτέρω φθορά.

7) Ενυδάτωση

Ναι, είναι η διαδικασία που όλες αμελούμε να κάνουμε. Βάζοντας όμως, ειδικό λαδάκι γύρω γύρω στα πετσάκια και κάνοντας ελαφρύ μασάζ, μαζί με λίγη ενυδατική κρέμα σε όλο το χέρι θα δείτε τρομερή διαφορά στα χέρια σας και μάλιστα μέσα σας σε λίγες μέρες.

Χριστίνα Διακοσταυριανού

Ως Nail Artist, έχοντας γνώμονα την αγάπη και φροντίδα της θηλυκότητας και με πολύ διάθεση, όρεξη και τεχνογνωσία σου αποκαλύπτω φρέσκιες ιδέες και τεχνικές για την περιποίηση των άκρων.